Για να φτιάξεις καλό κρασί πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να αγαπάς αυτό που κάνεις. Για την οικογένεια Μυλωνά, η οποία ασχολείται με την αμπελουργία και την οινοποιεία για περισσότερο από ενάμιση αιώνα, ετούτη η παράδοση κρατάει εδώ και πέντε γενιές. Μοιάζει να είναι βαθιά ριζωμένη στην πηλιορείτικη γη, έναν τόπο προικισμένο, αλλά και συνάμα δουλεμένο σκληρά. Ο μόχθος δεν πήγε χαμένος και πλέον η παραγωγή οίνου για τον Δημήτρη Μυλωνά εξελίχθηκε σε τέχνη, που αντικατοπτρίζει την αγάπη για την ίδια τη ζωή.